• 699277795
  • tclavera@gmail.com

Galliner

A Can Feliu tenim un galliner amb més de 60 gallines rústiques, on es ponen ous diaris. El consum dels ous és propi, però també ho venem en algunes de les botiges més properes a la casa.

Els ous són totalment ecològics, ja que respectem el ritme i la forma de vida de les gallines de manera que no en modifiquem res ni sobreexplotem la producció. El pinso que mengen els animals també és totalment ecològic, i cada dia deixem les gallines que corrin per l’exterior amb total llibertat.

El galliner el vam començar a fer l’any 2013 i l’any següent el vam fer més gran. També l’hem anat ampliant i modificant fins a l’actualitat.

 

Característiques del galliner

Està molt ben protegit i segur, ja que al estar al mig del bosc hi ha molts depredadors al voltant i d’aquesta manera no hi poden arribar àligues, guilles o gats mesquers.

A dins les casetes de fusta hi ha caixes on les gallines ponen els ous, a part de diferents troncs col·locats perquè hi puguin dormir amb comoditat.

Tenim abeuradors automàtics i moltes menjadores per tal que totes les gallines tinguin l’oportunitat d’accedir al menjar i al beure, ja que hi ha animals més dèbils que d’altres i d’aquesta manera no se’ls hi nega res.

Races de gallines:

Totes les gallines que tenim son rústiques. D’aquesta manera afronten millor el clima de muntanya i poden aconsegueixen una posta excel·lent.

A Can Feliu tenim 2 races de gallines.

·Bi Blue

És un creuament entre una gallina belga i andalusa. Són molt valentes i fan ous de gran tamany. Tenen un plomatge d’un color gris fosc, amb la pota negre.

·Sussex

És una gallina anglesa que està molt ben adaptada al clima fred i humit. Tenen el plomatge blanc, molt brillant i il·luminat.

 

Més imatges